Sitter her kjempedårlig samvittighet!  Har ikke blogget på flere dager. For tiden er det bare jobb som har vært i fokus. Masse å gjøre der! så har vært temmelig sliten når jeg har kommet hjem. Så etter ungene har sovnet har jeg også sigd sammen i sofaen. Etter at huset ser nogend lunde ut:)

 

Erik har pappaperm disse dager. Men han ser ikke familien mye til. Så nå har han "husarest" å må være hjemme hele neste uke! For vi har mer enn nok å henge fingrene her hjemme også. Greit jeg er Spuermamma, men hun må også ha litt hjelp innimellom ;)

 

I dag er det ett nydelig vær ute. Så i dag har de 2 elste fått bade i basenge ute for første gang i sommer. Det var stort for dem. I tillegg har de fått vært med pappa og presset rundballer. Bor en liten bonde i Magnus :) Det kommer frem når han står å forklarer meg hvilket utstyr pappa har bak på traktoren og hva som skjer. Hvorfor og hva det skal bruke til. Vi er veldig heldige som har muligheten til å gi barna våre denne opplevelsen.  Sånn at de ikke tror at beffen kommer fra kjøledisken på butikken!

 

Håper dere har hatt noen fine dage. Å kos dere videre i solen i dag:)

 

 

 
I går leste jeg i VG avisa at så mange som over 20 000 barn blir dopet med sovemiddel! Dette er fordi legging og at de skal sove hele natte!!! Dette er noe jeg tar sterkt avstan av!!! Hvordan i all verden greier dere foreldre å gjøre noe sånt med hjelpeløse barn? Jeg får helt vondt i magen bare med tanken!!!

 

Jeg mener at i 99% av tilfellene så er det alene foreldrene sine skyld at legging av barna er ett problem. Gode rytmer rundt legging er alt å si. Her er noen tips som vi gjør når vi legger barna. Mnner ikke at den måten vi gjør det på er den rette. Men det funker for oss. Å kansje du kan får noen tips av hvordan din leggerutine kan bli bedre.

 

 • Roer ned barna med kveldsmat. Kosthold er veldig viktig. Ikke gi barna sukkerinnhold mat som youghert, pålegg som inneholder mye sukker, frokostblanding og juice. For å nevne noen
 • Ha faste rutiner!!! Gjør det samme så å si hver kveld. Etter at de har fått kveldsmat er det enten avslutting av leken dem har vært i, vi kan lese en bok eller vi dusjer.
 • Så tar vi på pysj, pusser tenna og sier god natta til barna. En av voksne følger dem inn.
 • De må legge seg til faste tider hver dag. Helg som hverdag. De 2 elste må legge seg mellom 19-1930. Han minste legger seg 18-1830.

Detteat de er kommet i seng er det da helvette begynner for mange. Å vi har til tider umulige unger å legge. Da er det noen ting som kan hjelpe på at det skal bli mindre stressomt.

 

 • Forbered barna på at det er leggeing om ikke lenge etter dere har spist kveldsmat.
 • Være konsekveln. De skal ligge i sengen sin etter dem har blitt langt.
 • Jeg har brukt som straff at har dem fårr 2 advarsler. Å står forsatt opp av sengen for å leke. Må en leke ut av rommet. Man må gjennta dette noe ganger for at den skal funke.
 • bare gråter dem. Så bare gå inn å sjekk dem. Ikke snakke til dem. Bare legg dem ned om dem står i sengen å hyler. Den første gangen du er der. Sier du at må er det leggetid. Mamma er her å nå skal du sove. Men ikke noe dilling!!! LEgges rett ned å du går ut.
 • Begynner barnet å hyle igjen. Går du inn igjen etter 3 minutter skriking å legger barnet rett ned å går rett ut igjen. Øk antall minutter med 2 for hver gang du går inn. Allerede 3 dag med dette vil du merke at det ikke tar så lang tid å legge som første gang!

Det er du som må ta take. Å gi barn sovermeddisin er ikke løsninge!

 

Dagens barneråd ble dette:) bare spør om det er noe dere lurer på:)

 

 

 
Er vel kansje snart lunsjtider for noen nå!

 

Jeg var heldig å sov litt lengere i dag. Erik er hjemme i pappaperm. Så vi bytter litt på hvem som kan sove litt lengere om morran.

 

I dag må det gjøres litt hjemme. Ukens innkjøp av mat skal handles. Kjøkkene skal ryddes og vaskes. Det samme skal bade. Og da er vel klokken blitt så mye at jeg skal på jobb igjen!

 

Vi snakkes i morgen. Håper alle får en fin santansaften:)
I går gikk det i et her! Var på Ikea og handlet kjøkken til hytt. Var forberedt på laaaannnng tid med venting. Å dårlig service nå i sommermånedene. Men det gikk mye bedre enn ventet. Noe manglet selvfølgelig. Å det er vel noe som kjennertegner Ikea i mine øyner! Men overraskelsen var stor når dem sa vi skulle få resten av kjøkkene levert hjemme uten fraktkostnader!! 'Den var ny og ikke minst en mye bedre ordning som falt veldig i smak hos meg :) Så selv om ikke vi blir 100% ferdig med kjøkkene på en gang nå i helgen så er det iallefall det grunnleggende opp. Så nå har jeg bilen full av kjøkkenting.  Da er det bare å vente på at det skal bli helg :)

 

(Som dere ser kjører jeg ikke en "vanlig" kone bil!! jeg har en stor varebil som "konebil")
Å jeg har allerede fått gjort en del :) Jeg ble bokstavlig tvunget til å trene i dag! JEg hadde nok unt meg sel litt for lang pause. Å det får man som regel svi for!!! MEn i dag begynte morroa på igjen (hør irronien) . I regne gikk vi ut å fant en slette der vi kunne løpe intervall. Superfornøyd med egeninsatsen. Takke være min venninne Irene kom jeg ut.

 

Nå har det vært lunsjtider her i hjemmet. Å nå er det tid for en kaffe i sola. Som kom samtidig som jeg sleit meg igjennom en intervalløkt:) Må benytte av det fine været så vaskemaskinen går for fult. Deilig å henge klær ute altså :)

 

Det var alt for i dag. Bare ett lite inntitt å for å rose meg selv høyt opp i skyene at jeg har trent i dag :)

 

Ha en fin dag alle sammen
Å helgen er snart over! Jeg får nok å gjøre denne uka. Erik er borte å hjelper en kompis med å sette opp ei hytte. Gleder meg allerede til han kommer hjem!!! Vi skal nok greie oss uten han noen dager skal dere se.  Mine planer er mange ;)  Planer som står på planen denne uka er. Trening, Patrik blir 1år, Kjøkken skal kjøpes, jobb og ikke minst det man gjør hver dag/uke :) Som dere ser en spennende uke

 

Men det var det som kommer! I helgen har vi tatt en dagstur opp til hytta. For siste inntrykk av hvordan kjøkkenet skal bli :) For neste helg skal det begynnes på, JIPPI!!!!

 

Nå fikk jeg endelig tatt bilde av sofaen jeg kjøpte for litt på Finn.no for bare 900kr. Synes selv det var ett kupp! Er ikke ferdig med å ordne altså. Jeg venter til kjøkkenet er ferdig meg snekkring og rot. Ettersom det er litt åpent der. Å vi skal vaske ned hele hytta i sommer.

 

Stuekroken før

Etter


 

Er ikke sikker på om det blir sånn sofaen ender. Man må likseom prøve seg frem :)

 

Ha en fin dag alle sammen


å jeg sier endelig fredag!!!! Denne uka har vært litt av hvert så nå trengte jeg litt fri:)

 

Ungene skal kose seg med mormor, bestefar, Tante og Onkel i Kristiansand i helgen.  De var i ekstase når vi leverte dem i går kveld. Å de hadde ikke tid til å snakke i tlf når vi ringte i sta:) Tror jeg kommer til å få hjem 2 kjempefornøyde barn på søndag som kommer hjem. Men lillegutt skal være hjemme her hos oss å få 100% oppmeksomhet alene. Er ikke ofte barna våre får det, desto viktigere når vi har mulighet til å ha det.

 

Over til noe helt annet! Nå er det ikke lenge før kjøkkenet på hytta skal inn!!! WWWeeee! gleder meg som en unge å jeg har greid å vente med å ta med masse interiørting. Men som jeg har vist tidligere er det en del som står på ønskelista eller ta med på hytta lista alerede. Å her kommer det mer:)

 

 

Lurer på om jeg kommer til å ha dette servise som middagservice. Det passer jo bra til familien. Å jeg forbinner dette service til ei fjellhytte. Der en jeger holder til . Det sistnevte kan vi si stemmer, men at det er ei fjellhytte er å ta litt i.

 

 

Denne har Erik skutt. Og kommer til å få en ny plass på hytta. Samt flere Afrikanske dyr som venter på å bli utstoppet.

 

Ha en fin fredags kveld:)
Har forelsket meg i denne serien.  Er ikke så lenge siden jeg bare himlet med øynene da ei venninne av meg fikk dette av sin svigermor. Men nå er det faktisk jeg som kjøper dem! Ikka bare til meg selv, men også til mamma og min gode mommo har fått noen.

 

Innimellom kan de si mer enn 1000 ord!! For med ligger en lapp som kan si veldig mye om feks hva en betyr for enn :)

 

Denne betyr at de vil altid hver i deres hjerte. Den ga jeg til meg selv og til mommo

 

Dene ga jeg til mamma fra Amalie. Tenkte på amalie som sier hun er glad i mormor

 

Willow Tree Mother and daughter figurine

 

Denne fikk mamma av meg nå når hun hadde bursdag nå. (bilde er lånt av en forhandler som selger disse)

 

 
Dagen har gått i ett, du er egentlig sliten før arbeidsdagen er ferdig! Man setter seg i bilen henter ungene i barnehagen. Rett hjem for å lage middag. Samtidig som du skal ha ett overkommelig hjem. (noe som ikke er vanlig her!)

 

Ungene gjør kansje ikke sånn som du vil. De griser med aten. Eller netker å spise det du faktisk har brukt over 30minutter på å lage. Du får kansje ett litte "sinnautbrudd" under maten. Om at NÅ setter dem seg ned for å spise middagen sin. Jeg tror jeg altid den at sånn sitter ikke barna i denne familien. Å etter ent advarsel ol bærer det til slutt ut på gangen. For vi voksene må jo holde det vi sier å vise at når vi sier at en konsikvens kommer om ikke de hører etter mange advarsel.

 

Endelig er middagen ferdig. Bare en gang på gangen denne gangen. Man har jo veldig lyst til å være sammen med de den tiden når de er våkne. Men maten skal ryddes, klær skal vaskes, du er sliten å mener kanskje ikke å bjeffe til når de krangler å lager uten å mene det, enda dårligere stemning bare vakker på seg!

 

Man greier kansje å roe dem ned noen minutter med å se barnetv sammen med dem. Det kan være så riktig så koselig. De har roet seg ned å du koser deg med dem.

 

Så som fra inget slår tornadoen inn. Hva hendte? De springer rundr. Du prøver å dusje dem. De skriker for de vill ikke dusje. Såpe i øynene for kaldt, for varmt. Du har mistet helt tolmodigheten når de greier å vekke han du endelig fikk i seng. Du kjefter å smeller kansje mer enn du mener. Å du holder kansje litt hardi i en hånd når du flytter eller bærer dem. Mens han andre gjør på seg mens du prøver å få han andre til å sovne igjen...

 

Når de endelig er i seng å du hører dem snakker med seg selv : mamma er ikke noe snill, er bare pappa som er snill.  Da kan man føle at hele verden rase sammen å man føler seg som verdens dårligste mor! Man stiller seg flere spørsmål. Men du vet jo at du forguder barna dine. Og at dem er utrolig glad i deg også! Å man er ikke en dårlig mor selv om man opplever sånne dager. Eller hendelser som får dem til å si at de ikke er glad i deg! Det er noe som man må huske på når man føler verden kan rase sammen av en enkel liten kommentar fra ett barn.

 

Å være mamma er den vanskligste oppgaven man får her i livet tror jeg for hvem sa vel at det er lett å bli mamma.......

 

 
Vi har en ganske stor hage. Å jeg trenger masse inspirasjon for å få det til. For er det noe jeg ikke har så er det grønne fingrer. Eneste som er i live enda her er en enslig plastikkplant.

 

Som jeg har skrevet før har jeg laget ett blomsterbedd. Men i en stor hage holder vel ikke det....... Jeg synes jo det er så pent med masse blomser. Så nå er jeg på inspirasjonsjakt.

 

Så har du en side der du finner inspirasjon eller har du en blogg som er en stor inspirasjonskilde i seg selv så legg igjen en kommentar sånn at jeg får noen ideer!

 

 
NEI nå blir jeg litt oppgitt her jeg sitter å må bare får det ut!!! Jeg skal planlegge ett kjøkken fra ikea. Å sitter å skal prøve å komme meg inn på dems kjøkken-planløsning- side. Men nei da kommer ikke igjennom. Får bare feil!!

 

Skal begyne å planlegge kjøkkenet vi skal ha på hytta :) så håper jeg kommer fort innpå sånn at jeg får begynt! Gleder meg sånn til det er oppe :)

 

Ellers har vi hatt en fin mandag/søndag. Jeg har jobbet, mens Erik og barna har kost seg i det fine været. Etterpå reiste vi alle på middag til tante Lilliana og onkel Trond som hadde disket opp med god mat:) Etterpå ble det kaffe fra Tronds nye kaffemaskin. Ønsker meg ikke mindre kaffemaskon etter å ha smakt på den

 

 
I dag har jeg endelig kunne satt av hele dagen bare til å nyte sammen med barna. Alt har gått på dems primisser. Det er deilig å ha sånne dager også!

 

Vi har blandt annet vært å kjøpt bamse. Alle 3 fikk hver sin build a bear bamse! Det var veldig gøy å være med på. Det fungerer at de får plukke ut sin egen bamse. En maskin fyller den med vatt. Barna bestemmer hvor myk den skal bli. Samt de holder på en pedal for å "bestemme" hvor tykk den skulle bli. Når bamsen har bestått kosetesten får de legge ett hjerte inni magen før den syes igjen:) Så er det er det tid for å kle på bamsen. Å der er det mye å velge i. Denne gangen ble det jeg som valgte for dem. De har vært stolte ovr bamsen alle 3 i hele dag. Noe som jeg synes er koselig å se. Det var mormor som var så snill å tok dem med å jøpte bamsene til dem:)

 

 

Nå skal jeg nyte det lille som er igjen av kvelden med å slappe av forran tv før jeg skal krype i seng å drømme søtt

 

Ha en fin kveld
Nå når det er ferie på mange er det mange som tar seg en tur på ett hyggelig uformelt visitt. Å da er det fint å ha noe å servere. Disse kjeksene kan stå i en kakeboks en stund uten å tørke ut:)

 

Dette trenger du:

200g margarin

200g brunt sukker

1 ss lys sirup

200g hvetemel

100g havregryn

2 ts bakepulver

2ts vaniljesukker

175g smarties

 

Det første du må gjøre er å røre sammen sukker, smørr og sirup.

 

Så tar du det tørre i. Rør sammen til det blir en deig.

 

Avsluttmed å ta smartiesene i røra.

 

Lag små "boller" som er ca en spiskjed store. Fordel dem ut over ett brett. Trykk dem litt ned, men ikke mye. Før du putter 2-3 smarties på toppen.

 

Stekes på 180grader i ca 12-15 min. Legges så på rist for avkjøling.

Oppevares i en tett boks:)

 

Håper de smaker

 

 
Hva er ikke bedre enn å kunne henge klesvasken ute å få deilig sommerduft på alle klærne sine! Å ikke misnt at dem tørker på 1-2-3! Men i disse dager er det nesten klin umulig å få noe tørt! Både inne og ute er det alt for fuktig til at det går ann.

 

Men vi får smøre oss med tolmodighet for fineværet kommer nok snart.....

 

Her er det tørkestativet jeg ønsker meg aller mest. Ett i gammel dags tørkestativ i fargen hvitt

 

 

 Bilde er lånt fra bloggen www.livslyst.blogpost.no

 

Hvilket trøskestativ har du? 


Jammen så fort tiden og dagene går nå! Merkes at det er sommer å man har mere å gjøre :) Å med det er det vanskelig å være sunn og få tid til å trene. Her i huset er det lite med det om dagen.  Så nå er det på tide med ett skippertak!!! Så i morgen er det trening enten med eller uten vogn ;) For at jeg ikke skal gå å tenke på alt det usunne jeg har lyst på har jeg gått til innkjøp av nytt fruktfat og fylt det med fristelser så kansje jeg glemmer sjokkolade i noen dager ;P

 

 

Ha en finfin dag

 

 

 
Å dagen starter med pøsende regn!!! Å jeg som hadde planlagt at Erik skulle ut å snekre en port til meg! Men så lenge jeg kan sitte inne er det vel ikke noe i veien for at Erik ikke kan være ute ;P Så vi sparket Erik ut for å lage port mens jeg sitter inne å koser meg med en kaffe!

 

Men skal ikke bare det. Husvasken og ryddingen gjør ikke seg selv av en rar grunn!

 

Så nå håper jeg det blir port på meg i løpe av uka :) :)
Sommeren står for tur. Å det er sikkert mange som skal kjøre litt bil i sommer sammen med sine barn! Det kan jo være en utfordring i selg selv det!!!!!Vi har for ikke lenge sidn lagt bak oss 100mil på bare noen dager. Å vi stod den prøvelsen med glans. For med 3 små må vi erlig innrømme at vi grudde oss veldig. Å kjøre 50mil på en dag kan jo være ett helvete på jord hvis man har 3 grineunger med på tur!! Men jeg hadde planene klar og hadde godt mot når vi begynte.

 

For at du skal være forberdet er det lurt å ha lett tilgjengelig enkelte ting. Underholdning og syselsetting må til så jeg hadde pakket med meg en stor bag med

 • våtservietter
 • bleier
 • drikke
 • mat
 • blad
 • leker
 • DVD
 • musikk
 • nakkepute
 • pledd
 • kaffe
 • en dose tolmodighet

 

Det første man selvfølgelig skal tenke på er jo sikkerhet. Selv om man skal kjøre langt å det er fristende å la de sitte litt løsere om de sovner ol. Men tenk om det skjer noe med det mest dyrbare dere eier. Har du samvittighet til å tilgi deg selv om du hadde vist at om mitt barn hadde hatt bedre sikkerhet så hadde de overlevd ulykken., Det hadde jeg aldri greid! Så her må barna pent sitte i setene sine. Godt polstrett!!

 

Når man først er på veien å barna sitter trygt er det tolmodighetene som kan bli satt på prøven. Etter bare 30 min hører man fra baksete. Ervi snart fremme? og du vet det er minst 7timer igjen å kjøre. Hva gjør man da??????!!!!!

 

Når man føst er på turen er det greit å ha en kjøreplan. Å aktiviteter man kan finne på i bilen. Er jo kjedelig å sitte rett opp å ned. Med oss fungerte disse tingene veldig bra!

 

 • En sekk eller 2 med masse leker
 • DVD pillere kan man i dag få billig. Kjøp eller lei på bibiloteket en film du vet kan fenge. Da slår du fort i hjel over en time.
 • Ha bingo der alle deltar sammen både store og små
 • Blad tilgjengelig
 • Maten og drikke bør være uten sukker!!! Er ikke så lurt å gi dem brus, sjokkolade ol når man skal kjøre. Du vil vel ikke ha baksete full av apekatter (fnis) Alternativ er vann og potetgull om man vil gjøre litt stas på det.
 • Viktg å ha ett mål med turen. Feks er det lurt å legge stoppene til plasser ungene skal løpe fra seg litt. Mc donald kan være ett bra sted å stoppe å spise lunsj. De kan leke å løpe fra seg i lekebingen. Å de kan spise seg mette.
 • Vi har kjørelengde max 2timer om ganger. Men sover alle 3 samtidig kjører man selvfølgelig bare på;)

 

Da gjenstår det bare å ønske dere en liktig god tur i sommer:)
Endelig!!! Værmetrolgene hadde rett:) Solen skinner for skyfri himmel. Å selvfølgelig skal jeg tilbrinnge dagen på ett kjøpesenter,grrrrr

 

En lang liste har jeg som jeg skal stresse meg igjenom! Så nå har jeg ladet opp med en kaffe så nå er jeg og Patrik klar for jobb;P sikkert en del som skjønner at jeg ikke er så glad i å shoppe. Men innimellom må det bare til. Bursdagsgaver skal kjøpes inn. Å Yvonne er så smart at denne gangen skal jeg køpe til alle som har ut Juli også!!! SÅ er det noen småting som vi alle mangler,

 

Da ønsker jeg dere alle en fin dag i solen

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


ARKIV

· Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011 · Mars 2011 · September 2010 · August 2010 · Juli 2010


KATEGORIER

· Blogg · familie · hverdag · interiør · mamma · Matoposkrifter · scrapping · Trening

LINKERDESIGN

Designet er laget av Katrine.

hits