Luftetur


Patrik bare elsker å gå tur med lille My


Er kansje ikke så rart når han føler at han greier det. Er ikke akkurat noe han er vant til! Våre hunder er i en litt større dimisjom kan man vel trygt si!

Tror han gjerne skulle hatt henne med seg hjem innimellom. De deler alt når de er sammen. I dag var det potetgull og cola som ble delt. For å ikke nevne de mange kosene de gå hverandre


Min søsters lille hund, er jo søt og liten ikke rart han liker den;-)

God morgen

God morgen bloggen:)

I dag er det den store dagen for nabojenta vår Karianne som skal konfirmere seg! Å det skal feires med selskap etter kirken. Å hva er bedre enn å ha på seg bunad den dagen. Er så mye jobb spart når man har bunad! Den passer i alle anledninger, er ikke rart jeg elsker bunaden min.

Men litt gøy med litt sprekt tilbehør til også. Så i dag ble det rød neglelakk til;)

 

Ungene skal ikke være med de skal få sleppe å sitte flere timer med matborde og heller kose seg seg der. Regner med at de blir dilla masse med :)

 

Da var in alenetid tydligvis brukt opp. Ungene satt så fint å lekte så jeg snek meg til en kaffe og ett lag neggelakk. Nå skal bunadskjorta strykes

 Ha en fin dag videre :) vi blogges i kveld

2 kommentarer familie 26.08.2012 10:12 Til toppen

Borte bra, men hjemme best!!!

 

Hei bloggen!

Nå er sommerferien over for i år (iallefall på mandag) !! Vi har kost oss en uke på Creta nå. Å det var så deilig. Jeg elsker varmen å nyter bare å ligge rett ut på solsenga.  Så en uke med sol var utrolig godt for en norsk kropp. For her har det ikke vært akkurat sydensommeren ;) Men som overskriften sier, borte bra hjemme best er SÅ sandt for mitt vedkommende!!! Elsker å komme hjem igjen til mitt eget. Man setter vel kansje litt mer pris på hjemme sitt når man kommer hjem igjen etter ferie.

 

 

Vi var på ett kjempevennlig sted for barn. Noe som er ett must når man har barn. Er det en ting jeg vil klage litt på er vel at kostholde ikke var så variabelt for de minste. Middagene besto som regel i pomme frites og pasta. Noe jeg ikke synes er mat!! Jeg kunne jo servert "voksenmat", men det ble nedstemt når de kunne gå å ta mat selv fra barnebordet. MEn til voksne var maten veldig bra.

 


 

Uten om bamseklubben (som mine ikke ville i) var det underholdning hver kveld. Å de som hadde show snakket Svensk, Dansk og Norsk så barna forstod alt av hva som ble sagt.

  

Bassenget var utrolig bra for alle aldre. Man kunne la barna sitte i kanten å bestemme selv hvor jupt de ville. Å det var fint å svømme rundt også. Stranda var ikke så bra i mine øyner. Det var alt for mye steiner og store bølger når vi var der. Ungene ville ikke bade der. Så vi lå ved bassenge hele dagen.

 

 

Men stranden var fantastisk på kvelden!!!

  Nå er alt pakket ut og vasken er snart unnagjort! Jeg har allerede tenkt på neste tur jeg vil på!

 

Ha en fin kveld videre:)

 

 

Én kommentar familie 24.08.2012 21:41 Til toppen

Søndagsro

 

Heihei bloggen:)

 

Vi har selvfølgelig vært våken i flere timer alt. I dag begynte jo dagen så bra med fint vær. Så etter å ha gale av å sitte inne i pøsene øsene regn i går der både voksne og barn kranglet i ett. Bestemte vi oss for å gå ut tidlig å nye være så lenge det varte!

 

Så vi tok på oss støvler og fant ut at vi skulle gå oss en liten søndagstur. Hva er vel bedre enn å rusle ute på en oppdagelsesferd i skogen. Det er så mye å lære barna der. Som vi som foreldre kansje har litt lett for å glemme hva vi snakker om til barna. For vi tar som en selvfølge at de vet det.  Bedre læring enn å gå å oppleve tingene da finnes sikke.  Mauertua ble studert, rumpetroll har vi sett på, fanget, studert og sluppet fri. Å til slutt har vi plukket en stor bukett markblomster!

 
 

Nå lager Amalie bursdagskort til mormor hun skal feire bursdagen sin i dag med masse god mat og kaker!

  

 

 

 

 

2 kommentarer familie 10.06.2012 12:34 Til toppen

Hipphipp hurraGratulere med dagen mamma:-)

Én kommentar familie 06.06.2012 18:13 Til toppen

Søndagsmorra

Da er kaffen inntatt! Uken har gått så alt for ført!!!! Med full fart på jobb, ran og brannkurs på kvelden, vannkopper på Patrik og så har jeg kun fått til 2 treninger:-( nå holder Erik på å ta bort flisene på siste veggen på badet! Mens jeg slapper litt av noen minutter til. Med å pusle puslespill med Magnus. Planen i dag er enkel vi skal gjøre litt ute og masse husarbeid!!!!!!

Ha en fin dag så lenge vi skrives i kveld

Yvonne

For en fantastisk søndagsmorra

Hva ant kan jeg si! Overskriften taler for seg selv :) I går var det rene julaften her! Vi feiret Magnus som ble 3år i går. Først var det barnebursdag. Om med en litt kvikk oppryding, se på lekene som han fikk var det bukket for nok en bursdag her hjemme med de voksene. Selv om det er bare han som har bursdag drypper det altids noe på de 2 andre også. Så her var det rene julaften med pakker,  stor stas for både barna og mor.

 

Jeg hadde øsnket meg klær til han å det fikk han ett hel haug av :)

Denne deilige Skogsda joggedressen

 Min mormor har strikket en så fin kofte! Nå har gutta like

 

Penklær er fint å få nå før jul til alle selskap vi skal i! Han har nemelig vokst fra allt av penklær han hadde

 

 

Ull er gull er en sanhet i seg selv! Om vinteren går ungene våre altid i ull. Det var en periode min kjære mor og svigermor var i tvil om vi hadde noen andre klær til ungene våre ettersom de kun hadde på seg ullundertøy hver gang de var her. Men det har vi bare vi foreldre som elsker at de har dem på. Så selvfølgelig fikk jeg ulltøy.I tillegg fikk han noen fine leker som vi skal teste ut.

 

En fin søndagsmørra har det vært her for ungene har lekt så fint å mor kunne ha slappet av på morran. 2 vaskemaskinenr er vasket, den 3 går nå. så er det 2 bursdager igjen i dag. Dagen kommer til å fly unna som altid.

 

Vi snakkes i kveld

4 kommentarer familie 30.10.2011 09:21 Til toppen

ValperGod morgen alle samnen:)

 

Natt til i går var jeg så heldig å fikk være med på valpefødsel:) Vår kjære hund Lotta fikk nemelig 6 valper! 5 gutter og 1 jente. Hun kommer nok til å bli ei sikkelig tøff jente som må kjempe mot brødrene sine:)

 

Mest sansynlig er 3 allerede borte. Så bare 3 igjen til salgs.

 

Her sitter jeg med den aller første valpen. Litt i ørska enda pga jeg hadde lagt meg når det begynte:)

 

 

 

Sliten mor med en i armkroken sin mens de andre får i seg mat

2 kommentarer familie 03.07.2011 06:40 Til toppen

Dope barn i søvn

I går leste jeg i VG avisa at så mange som over 20 000 barn blir dopet med sovemiddel! Dette er fordi legging og at de skal sove hele natte!!! Dette er noe jeg tar sterkt avstan av!!! Hvordan i all verden greier dere foreldre å gjøre noe sånt med hjelpeløse barn? Jeg får helt vondt i magen bare med tanken!!!

 

Jeg mener at i 99% av tilfellene så er det alene foreldrene sine skyld at legging av barna er ett problem. Gode rytmer rundt legging er alt å si. Her er noen tips som vi gjør når vi legger barna. Mnner ikke at den måten vi gjør det på er den rette. Men det funker for oss. Å kansje du kan får noen tips av hvordan din leggerutine kan bli bedre.

 

  • Roer ned barna med kveldsmat. Kosthold er veldig viktig. Ikke gi barna sukkerinnhold mat som youghert, pålegg som inneholder mye sukker, frokostblanding og juice. For å nevne noen
  • Ha faste rutiner!!! Gjør det samme så å si hver kveld. Etter at de har fått kveldsmat er det enten avslutting av leken dem har vært i, vi kan lese en bok eller vi dusjer.
  • Så tar vi på pysj, pusser tenna og sier god natta til barna. En av voksne følger dem inn.
  • De må legge seg til faste tider hver dag. Helg som hverdag. De 2 elste må legge seg mellom 19-1930. Han minste legger seg 18-1830.

Detteat de er kommet i seng er det da helvette begynner for mange. Å vi har til tider umulige unger å legge. Da er det noen ting som kan hjelpe på at det skal bli mindre stressomt.

 

  • Forbered barna på at det er leggeing om ikke lenge etter dere har spist kveldsmat.
  • Være konsekveln. De skal ligge i sengen sin etter dem har blitt langt.
  • Jeg har brukt som straff at har dem fårr 2 advarsler. Å står forsatt opp av sengen for å leke. Må en leke ut av rommet. Man må gjennta dette noe ganger for at den skal funke.
  • bare gråter dem. Så bare gå inn å sjekk dem. Ikke snakke til dem. Bare legg dem ned om dem står i sengen å hyler. Den første gangen du er der. Sier du at må er det leggetid. Mamma er her å nå skal du sove. Men ikke noe dilling!!! LEgges rett ned å du går ut.
  • Begynner barnet å hyle igjen. Går du inn igjen etter 3 minutter skriking å legger barnet rett ned å går rett ut igjen. Øk antall minutter med 2 for hver gang du går inn. Allerede 3 dag med dette vil du merke at det ikke tar så lang tid å legge som første gang!

Det er du som må ta take. Å gi barn sovermeddisin er ikke løsninge!

 

Dagens barneråd ble dette:) bare spør om det er noe dere lurer på:)

 

 

 

Hylles til mamma

Lurer på hva innimellom jeg skulle gjort uten henne! Uansett hva det er stiller hun altid opp for meg og mine. Nå mens jeg og Erik jobber og Patrik ikke er i barnehagen, passer hun han hver dag mens vi er på jobb. Samtidig tar hun alle tre innimellom sånn at vi skal får litt fri. Vet hun blir sliten av dette for det får jeg høre med at "skjønner ikke hvordan derer greier dette" eller " seks er litt fortidlig å stå opp, sloknet kl 2130 i kveld som en stein" :)  Hun jobber jo tross alt hun også så vi setter utolig pris på den hjelpen vi får.

 

 

 

Vedens beste mamma:)  Kjempe glad i deg!

Én kommentar familie 14.05.2011 19:47 Til toppen

Helg

Å alene hjemme med 3 barn:) Erik er nemelig på Beverjakt sammen med noen kompiser. Velfortjent til han!

 

For tiden lurer jeg på om min kjære lillesøster synes jeg er veldig , hva ville en på 17 sagt.... Yvonne du er ikke helt med altså! Hvor gammel er egentilg mobilen din? Yvonne: Denne her er vel bra nok! Jeg arvet den jo av mamma, du vet den som datt ned i pannekakerøra, den som ikke hører meg altid i vet du. Tonje:fnis! Yvonne:ja, altså jeg vet at den har mistet deler av dekselet, at du ikke altid hører hva jeg sier, men den virker da enda.... Tonje: Cilen av sis du skal få iphon min nr 3.  Ikke akkurat sånn samtalen var men, vet hun tenkte det! Så i dag var jeg så heldig å fikk hennes iphonen hennes ;)

 

Hun hadde vel kansje rett at jeg trengte en ny en ;P

 

Yvonne

Bare kos

Alle på rekke å rad i bilen å klar til utflukt

 

 

Vi skulle jo egentlig til Hønefoss for å parre Lotta. Men jeg er glad vi lagde oss en liten tur av det hele. Vi stoppet jo på Hadeland glassverk. Det var lite med mennesker der og sola skinte på skyfri himmel. Faktisk en perfekt dag å gå der.

 

Ungene fikk lage seg lys Å bege to valgte rosa og lilla. Kansje litt påvirkning fra mamma;) Men med en gang Magnus så rosa skulle han ha rosa lys :)

 

 

 Dette var noe barna synes var gøy og det var jo ikke dyrt heller for å lage egene lys. Kun 49kr for 2 lys.

 

Blir nok flere stopp her når vi skal på hytta i sommer. For denne gangen rakk vi ikke å blåse glass eller se på biene.

 

Vet dette om parring kan bli litt skjedelig å lese for dere som stikker innom. Men vi (det vil si meg)O har vel bestemt at hvis det blir noen valper denne gangen er det lettere å legge ut info. Her som kjøpere kan lese enn at vi skal lage en ny adresse for kun de månene det eventuelt er snakk om. Så dere som ikke bryr dere om jakthunder, er det bare å hoppe over det :)

 

Da er vinen i glasse og jeg skal slappe av noen timer før det blir sengen. I morgen er det heldigvis min tur til å sove litt ekstra lenge:)

Hvem jeg er

Jeg har vel kansje aldri presentert meg helt herinne. SÅ nå er det på tide å gi en presentasjon av meg selv:)

 

Meg og Erik på ferie i Afrika

 

Jeg er ei kvinne på snart 29 år. På 3 år har jeg fått tatt 3 fantastiske barn. Amalie har blitt allerede 3 1/2., Hun er vel det man kan kalle ei litt veslevoksen prinsesse og er mammas lille hjelper samt mammas sladrehank om pappa gjør noe feil. Magnus er 2 1/2. Han er alles godgutt som er som regel blid. Men har arvet sinne og staheten etter sin mor. Magnus har altid en kos på lur å gi til deg:) Patrik er minstemann på 10måneder, Han er som i godt humør og viser stor glede lg tilfreds med livet. Er litt over gjennomsnitt plaget med asma fortiden. Men med 3 asmabarn føler jeg at vi har fått god rutiner på medisinering i hverdagen. Disse 3 fantastiske barne har jeg fått sammne med min kjære samboer Erik. Vi har vært sammen i 5år nå til sommeren. Å jeg vil påstå at vi har det like bra nå, om ikke bedre enn vi har hatt i alle disse årene. Vi har våre uenigheter som alle andre, men inners inne er han min aller beste venn som jeg vet jeg kan dele alt med. Han er det jeg vil påstå over gjennomsnittet interresert i jakt! Så fra august til mars kan jeg påstå at jeg er jaktenke!Så vi har i tillegg 2 jakthunder også:)

 

Patrik 10 Måneder


 

 

Magnus 2 1/2år

 
Amalie 3 1/2år

 

Alle 3 på rekke og rad

 

Peltor som valp

 

Lotta

 


Det var litt om de jeg deler hjemmet mitt med. Jeg jobber hver dag på en bensinstasjon. For drømmejobben min har jeg ikke kommet over enda. På fritiden min (det lille som er  igjen) liker jeg å holde på med trening, scrapping og interiør. For tiden prøver jeg å gå ned alle kg jeg har lagt på meg etter graviditetene. Så kommer til å skrive litt om trening og kosthold. For dette er noe jeg bryr meg om. Interiør er noe jeg holder på med hele tiden ;) Scrapping er noe jeg gjør mest på høsten/vinteren :)

 Jeg skal bli flinkere til å legge ut bilder av meg selv frem over :)

 

 

 

Mandag med stor M

I dag er dagen der! Jeg begynner på jobb igjen etter å ha gått hjemme ett år. Heldigvis begynner jeg ikke før 1530 sånn at jeg har god tid til å slappe av sammen med minstemann først. For i dag er det bare vi to som er hjemme. Amalie og Magnus er hos mormor og skal på kafeé besøk senere i dag. Så dem koser seg nok der :)

 

Ettersom det er påske er det vel lov å unne seg en liten kakebit. Kansje du kan overaske noen med å ta med en kanne med kaffe og en kake på ett litt uformelt besøk enten på jobb, noen i familien eller en god venn:)

 

Da kan jeg anbefale denne krydder kaken

 

1Liter kulturmelk

2dl sukker

6ts kanel

4st natron

2 egg

13dl hvetemel

 

Bland alt sammen i en bolle

 

Hel røren i en langpanne. Stekes på 175grader i 30minutter

Midt i ovnen

 

Glasur

100gr melkesjokkolade

1/2 dl margarin

2 ss melk

3 dl melis

 

Smelt smør og sjokkolade sammen

tilsett melk og melis

Smør glasuren på kaka mens den er varm:)

 

Kommer til å falle i smak hos de fleste

 

2 kommentarer familie 18.04.2011 07:50 Til toppen

Barneklær til salgs!

I dag har jeg og Lilliana vært utrolig flinke! I hele 9 timer har vi sortert barneklær!! Å nå er klærne endelig lagt inne på finn.no å venter på godkjenning.

Vi tok i bruk hele huset å la klær over alt. Enest do det ikke var noe på ;)

Det ble hele 35 poser tilsammen med stort og smått!

Nå er jeg helt utslitt og gleder meg til å legge meg.

En TUSEN TAKK til Lilliana for all hjelp

Kreft

En eller gang i livet vil du oppleve  enten får du det selv, en av de nærmeste eller en god venn av deg får diagnosen kreft! Det er en sykdom som rammer stadig flere av oss. Den gode nyheten er at fler og fler overlever for hvert år som går.

 

Jeg mistet selv min Besta og Besten (farmor og farfar) når jeg var bare 12 og 6år. I tillegg mistet jeg pappen min når jeg var 17år. Så jeg har selv kjent på kroppen hvordan det er å miste noen av de nærmeste. SÅ kreftsaken har blitt en del av meg. Jeg synes det er fantastisk at sånne som http://tomineshjem.blogspot.com/ har klokkesalg for inntekt for kreft.Vi har en måned i året der vi fokuerer på den rosa sløyfa, dette en ting som er fantastisk for opplysninger om en ting som er så fjernt ,men like vel så nært.....

 Å jeg ble ikke mindre stolt over Amalie min på 3år sa at hun ville gi bort lekene sine til barn som var syke. Vi har engasjert både venner og familie i strikking av dukkeklær og innsamling av ubrukte leker. Det var ei stolt, men veldig spent jente som ga leker til Ullevold sykehus på onsdag.Vi valgte å gi lekene vi hadde samlet til barnepedagogene. Sånn at alle barn som er på sykehuset fikk tilgang til lekene. Å der ble vi veldig godt motatt enda vi kom litt uforberett på dem! Vi fikk en omvisning på avdelingen. Det var en fantastisk harmoni der. Å det så ut til alle barna som er der trives godt. Grunnen til at vi valgte den plassen er fordi jeg har ei venninne som fikk kreft på prinsessa si bare 6måneder. Hun har heldigvis kommet seg igjenom det. Men i dag er det mange andre problemer hun har fått av behandling og lignende. Hun er en faiter! Hennes familie og henne har blitt ett forbilde for meg på mange måter. At man ikke må gi opp i tunge situasjoner. Man må st på! Amailie har tatt godt vare på sanseballen hun fikk for hun var så snill mot dem. Å viser dem stolt frem til alle som vil se og høre på hvorfor hun fikk den. I tillegg hadde jeg fått tilsendt klokker fra Tommine som hun fikk for hun var så flink til å gjøre noe for andre. Å jeg fortalte at de pengene mamma hadde betalt klokken med skulle gå til medisiner sånn at barna blir friske å kan komme ut å leke! Tusen takk for all hjelp vi har fått til å samle inn ting til banra:)

 

 

Jeg håper å kunne bidra med mye mer til kreftforeningen frem over. Å håper at du som titter innom her kan gjøre det samme. Neste gang du er på butikken å dem spør om du vil støtte kreftforeningen med 5 kr eller kjøpe en rosa sløyfe si JA!!! hva om det er du eller dine som trenger den kunskapen akkurat du har vært med å bidratt til å støttet med å gi noen få kroner.....

 

hits